Εκτύπωση

Έρευνα Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στα Νοικοκυριά

Το ήξερες ότι...


Το 92,8% των νοικοκυριών στην Κύπρο είχαν πρόσβαση στο Διαδικτυο κατά το 2020; 

 

Το 90,5% των ατόμων ηλικίας 16-74 χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα;

Το ποσοστό αυτό μειώνεται με την αύξηση της ηλικίας και αυξάνεται όταν το επίπεδο μόρφωσης είναι υψηλότερο.

 

Το 86,1% των ατόμων ηλικίας 16-74 που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο συμμετέχουν σε κοινωνικά δίκτυα (π.χ. Facebook, Twitter, Instagram κ.λπ.);

 

Ένας στους τρεις που χρησιμοποιούσαν το Διαδικτύο πραγματοποίησαν αγορές μέσω Διαδικτύου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020;

Το 64,1% των ατόμων αυτών παράγγειλαν ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ ενώ 50,4% παράγγειλαν από εστιατορια και αλυσίδες γρήγορου φαγητού και 36,1% υπολογιστές, tablet, κινητά τηλέφωνα ή αξεσουαρ.

 

Το γνωρίζουμε διότι εσείς μας το είπατε!


Οι πιο πάνω στατιστικές και άλλες παρόμοιες, παράχθηκαν από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν μέσω της Έρευνας Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στα Νοικοκυριά.


Γιατί είναι σημαντική η Έρευνα Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στα Νοικοκυριά;


Οι στατιστικές που παράγονται με βάση στοιχεία της Έρευνας Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στα Νοικοκυριά, δίνουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση των νοικοκυριών σε επιλεγμένες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, τη χρήση του Διαδικτύου, την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, το Ηλεκτρονικό Εμπόριο μέσω Διαδικτύου, την Ιδιωτικότητα και Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, και την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, την Εμπιστοσύνη, Ασφάλεια και Απόρρητο και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων. Με την έρευνα αυτή, δίδεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση για λήψη μέτρων και προώθηση σχεδίων που ρυθμίζουν τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής στον τόπο μας, βελτιώνοντας στην ουσία την ποιότητα ζωή μας.

Συνεπώς, η συμμετοχή στην Έρευνα Χρήσης ΤΠΕ στα Νοικοκυριά είναι σημαντική και είναι ιδιαίτερα σημαντική και μετρά στο μέλλον του τόπου, μέσω της παραγωγής επίσημων στατιστικών, που οδηγούν σε βελτιωμένη ποιότητα ζωής. Αν, λοιπόν, σας ζητηθεί να συμμετάσχετε στην Έρευνα ΤΠΕ στα Νοικοκυριά, μη διστάσετε να συνεργαστείτε όσο καλύτερα μπορείτε! 

Και να θυμάστε, όλες οι πληροφορίες που μας δίνετε είναι εμπιστευτικές. Έτσι, να είστε σίγουροι ότι, δεν πρόκειται να μοιραστούμε τα προσωπικά σας στοιχεία με τον οποιονδήποτε.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας και ευχόμαστε να συνεχίσουμε έτσι και στο μέλλον!

 

Πού μπορώ να βρω τα αποτελέσματα της Έρευνας Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στα Νοικοκυριά;


  • CYSTAT - DB (CYSTAT-DB>Κοινωνία της Πληροφορίας>Έρευνα Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στα Νοικοκυριά

 

Για περισσότερες πληροφορίες:


  • Ερωτηματολόγιο Έρευνας Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στα Νοικοκυριά
  • Έκθεση Ποιότητας Έρευνας Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στα ΝοικοκυριάΣτοιχεία Επικοινωνίας
Οδός Μιχαήλ Καραολή
1444 Λευκωσία, Κύπρος
T: +357 22602129
Φ: +357 22661313
E: enquiries@cystat.mof.gov.cy
GovLogo
©2021 Κυπριακή Δημοκρατία, Στατιστική Υπηρεσία