Έρευνα Οδικών Μεταφορών Φορτίου Εξωτερικού (Μεθοδολογία για τα έτη 2006-2008)


Μεθοδολογικό σημείωμα για την Έρευνα Οδικών Μεταφορών Φορτίου Εξωτερικού
Σκοπός
Σκοπός της έρευνας οδικών μεταφορών εξωτερικού είναι η συλλογή στατιστικών στοιχείων σχετικά με τις οδικές μεταφορές εμπορευμάτων που εκτελούνται από και προς την Κύπρο με μηχανοκίνητα οδικά μέσα μεταφοράς εμπορευμάτων, εγγεγραμμένα στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα στατιστικά στοιχεία που συλλέγονται, αφορούν το όχημα, τη διαδρομή και το εμπόρευμα. Η Έρευνα γίνεται σύμφωνα με τον Κανονισμό 1172/98 του Συμβουλίου της
Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της κοινής πολιτικής των μεταφορών. Σύμφωνα με τον περί Στατιστικής Νόμο [15 (1) 2000], η Στατιστική Υπηρεσία χειρίζεται όλα τα στοιχεία που συλλέγονται ως εμπιστευτικά και τα χρησιμοποιεί αποκλειστικά για σκοπούς στατιστικής.
Κάλυψη Η Έρευνα καλύπτει όλες τις οδικές μεταφορές φορτίου που γίνονται από και προς την Κύπρο, κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.
Απογραφόμενη μονάδα Η απογραφόμενη μονάδα είναι το μηχανοκίνητο οδικό όχημα μεταφοράς φορτίου.
Συλλογή στοιχείων Η συλλογή των στοιχείων γίνεται με προσωπικές συνεντεύξεις από Λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων.
Επεξεργασία δεδομένων
Μετά τη μηχανογράφηση των ερωτηματολογίων, τριμηνιαίες καταστάσεις και συμπληρωματικοί πίνακες διαβιβάζονται στη Eurostat για αξιολόγηση, επεξεργασία, ανάλυση και διασπορά των στοιχείων. Τριμηνιαία αποτελέσματα της Έρευνας τοποθετούνται στην ιστοσελίδα της Στατιστικής Υπηρεσίας και τα ετήσια αποτελέσματα δημοσιεύονται στην ετήσια έκδοση «Στατιστικές Μεταφορών».



Τελευταία Ενημέρωση: 19/10/2006
































Στοιχεία Επικοινωνίας
Οδός Μιχαήλ Καραολή
1444 Λευκωσία, Κύπρος
T: +357 22602129
Φ: +357 22661313
E: enquiries@cystat.mof.gov.cy
GovLogo
©2021 Κυπριακή Δημοκρατία, Στατιστική Υπηρεσία