Περιβαλλοντικός Θόρυβος


Μεθοδολογικό σημείωμα για τον Περιβαλλοντικό Θόρυβο

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος είναι η αρμόδια αρχή για την αξιολόγηση και διαχείριση του περιβαλλοντικού θορύβου στην Κύπρο. Στα πλαίσια της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2002/49/ΕΚ, το Τμήμα Περιβάλλοντος προχώρησε σε μελέτη για τη χαρτογράφηση του περιβαλλοντικού θορύβου, όπως αυτός προσδιορίζεται στο Νόμο Αρ. 224(Ι)/2004.

Σκοπός της μελέτης αυτής ήταν η ετοιμασία Στρατηγικών Χαρτών Θορύβου για όλους τους οδικούς άξονες με κυκλοφορία άνω των 6 εκατομμυρίων κινήσεων το χρόνο. Επίσης, στα πλαίσια της ίδιας μελέτης, θα καταρτιστούν Σχέδια Δράσης, με σκοπό τη διαχείριση και, αν είναι δυνατόν, τη μείωση του κυκλοφοριακού περιβαλλοντικού θορύβου, εκεί όπου τα επίπεδα θορύβου είναι υπερβολικά ψηλά και κυρίως κοντά σε ευαίσθητους δέκτες θορύβου (σχολεία, νοσοκομεία, εκπαιδευτήρια κ.ά.).

Διενεργήθηκαν συνολικά 71 (εβδομήντα μία) 24ώρες μετρήσεις, με ειδικούς αυτοκινούμενους σταθμούς παρακολούθησης θορύβου, εξοπλισμένους με στατιστικούς αναλυτές θορύβου.
Περισσότερες πληροφορίες για την ετοιμασία των Στρατηγικών Χαρτών Θορύβου παρέχονται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Περιβάλλοντος, στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: www.moa.gov.cy/environment



Τελευταία Ενημέρωση: 21/3/2008
































Στοιχεία Επικοινωνίας
Οδός Μιχαήλ Καραολή
1444 Λευκωσία, Κύπρος
T: +357 22602129
Φ: +357 22661313
E: enquiries@cystat.mof.gov.cy
GovLogo
©2021 Κυπριακή Δημοκρατία, Στατιστική Υπηρεσία