Εκτύπωση

Στατιστικοί Κωδικοί Δήμων, Κοινοτήτων και Ενοριών της Κύπρου, 2023

Το σύστημα ταξινόμησης «Στατιστικοί Κωδικοί Δήμων, Κοινοτήτων και Ενοριών της Κύπρου» αναφέρεται στο στατιστικό κωδικό σύστημα των τοπικών εδαφικών μονάδων (δήμων, κοινοτήτων και ενοριών) της Κύπρου. Το σύστημα ταξινόμησης των γεωγραφικών κωδικών έγινε σε συνεργασία µε άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες και Τμήματα και στοχεύει στην ευρύτερη δυνατή χρήση.


Η γεωγραφική ταξινόμηση περιλαμβάνει τις διοικητικές επαρχίες, τους δήμους, τις κοινότητες και τις ενορίες. Τα ονόματα των δήμων/κοινοτήτων και ενοριών είναι τα επίσημα ονόματα µε τη γραφή όπως καθορίστηκε από τη Μόνιμη Κυπριακή Επιτροπή Τυποποίησης Γεωγραφικών Ονομάτων στην Ελληνική γλώσσα και τη μεταγραφή τους στο Ρωμανικό αλφάβητο.


Το κωδικό σύστημα καλύπτει ολόκληρη την Κύπρο, τόσο την περιοχή που ελέγχεται από το Κράτος, όσο και τις κατεχόμενες περιοχές και αντικατοπτρίζει την κατάσταση τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο κατά την οποία ετοιμάστηκε. Η παρακολούθηση των εξελίξεων και τροποποιήσεων στις τοπικές εδαφικές μονάδες είναι συνεχής και το εν λόγω σύστημα κωδικοποίησης ενημερώνεται ανάλογα.























Στοιχεία Επικοινωνίας
Οδός Μιχαήλ Καραολή
1444 Λευκωσία, Κύπρος
T: +357 22602129
Φ: +357 22661313
E: enquiries@cystat.mof.gov.cy
GovLogo
©2021 Κυπριακή Δημοκρατία, Στατιστική Υπηρεσία