Δείκτης Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου (Έτος βάσης 2010)


Μεθοδολογικό σημείωμα για το Δείκτη Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο

Σκοπός Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου αφορά τον τομέα του Λιανικού Εμπορίου. Σκοπός του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου είναι η παρακολούθηση των βραχυπρόθεσμων εξελίξεων στον τομέα του λιανικού εμπορίου.
Η έρευνα καλύπτει όλες τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Καλύπτονται οι δραστηριότητες του τμήματος 47(εκτός από τον κώδικα 47.8-λιανικό εμπόριο σε υπαίθριους πάγκους) που ταξινομείται στον τομέα G
της ταξινόμησης NACE Αναθ.2, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συλλογή Στοιχείων Η συλλογή στοιχείων αρχίζει μία εβδομάδα μετά το τέλος του μήνα αναφοράς.
Ο κύκλος εργασιών περιλαμβάνει τις πωλήσεις αγαθών της επιχείρησης στη διάρκεια της περιόδου αναφοράς εξαιρουμένου του Φ.Π.Α και συμπεριλαμβανομένων δασμών και φόρων.

Η μέθοδος συλλογής στοιχείων είναι η τηλεφωνική ή προσωπική συνέντευξη, η αποστολή τηλεομοιοτυπίας ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Μέθοδος υπολογισμού και πρακτικές δημοσίευσης
Ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου είναι σε τρέχουσες τιμές.
Ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου αντιπροσωπεύει την αξία του κύκλου εργασιών σε σταθερές τιμές και προκύπτει από τον αποπληθωρισμό
του Δείκτη Αξίας Κύκλου Εργασιών χρησιμοποιώντας ως αποπληθωριστή το Δείκτη Τιμών καταναλωτή (Δ.Τ.Κ).
Ως περίοδος βάσης χρησιμοποιείται το έτος 2010 (μηνιαίος μέσος όρος 2010=100), δείχνει δηλαδή τη μεταβολή των πωλήσεων σε σχέση με το μέσο όρο τους κατά το 2010.
Τα βάρη που χρησιμοποιούνται για τη στάθμιση προέρχονται από την ετήσια έρευνα εμπορίου του έτους 2010.

Καλύπτονται όλες οι επιχειρήσεις που απασχολούν 10 ή περισσότερα άτομα και δείγμα από τις μικρότερες επιχειρήσεις.
Ο καταρτισμός του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου γίνεται στο πλαίσιο εφαρμογής του Κανονισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης για τους Βραχυπρόθεσμους Δείκτες αριθ.1165/98 και των απαιτήσεων του Τροποποιητικού Κανονισμού αριθ. 1158/2005.
Δεν γίνονται διορθώσεις (εποχιακή διόρθωση ή διόρθωση βάση του αριθμού των
εργάσιμων ημερών κάθε μήνα) όσον αφορά τη δημοσίευση στοιχείων σε εθνικό επίπεδο. Στοιχεία με διορθωμένη μορφή βάση του αριθμού των εργάσιμων ημερών κάθε μήνα στέλλονται μόνο στη Eurostat.
Ο Δείκτης αποστέλλεται στη Στατιστική Υπηρεσία των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (Eurostat) και δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Επικοινωνία Για περισσότερες πληροφορίες: Ευαγγελία Ευσταθίου Ηλ. Διεύθυνση: eefstathiou@cystat.mof.gov.cy

Τελευταία ενημέρωση:06/06/14
































Στοιχεία Επικοινωνίας
Οδός Μιχαήλ Καραολή
1444 Λευκωσία, Κύπρος
T: +357 22602129
Φ: +357 22661313
E: enquiries@cystat.mof.gov.cy
GovLogo
©2021 Κυπριακή Δημοκρατία, Στατιστική Υπηρεσία