Δείκτης Κύκλου Εργασιών στις Μεταφορές και την Αποθήκευση (Έτος βάσης 2010)


Μεθοδολογικό σημείωμα για το Δείκτη Κύκλου Εργασιών στις Μεταφορές και την Αποθήκευση

Σκοπός Ο τριμηνιαίος Δείκτης Κύκλου Εργασιών στον Τομέα Μεταφορές και Αποθήκευση
μετρά τις μεταβολές του Κύκλου Εργασιών των Επιχειρήσεων, που ταξινομούνται στη στατιστική δραστηριότητα Η΄ του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταξινόμησης Οικονομικών Δραστηριοτήτων NACE, Αναθ. 2.
Είναι δείκτης αξίας και έχει ως στόχο τη βραχυπρόθεσμη παρακολούθηση των εξελίξεων στον κύκλο εργασιών, στον ευρύτερο Τομέα των Μεταφορών.
Συλλογή Στοιχείων Τα στοιχεία που συλλέγονται αφορούν τον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων
που δραστηριοποιούνται στον Τομέα Μεταφορές και Αποθήκευση. Η συλλογή των στοιχείων γίνεται κάθε μήνα, δειγματοληπτικά, με τηλεφωνική ή προσωπική επικοινωνία, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή με αποστολή του ερωτηματολογίου με τηλεομοιότυπο. Ο δείκτης καταρτίζεται κάθε τρίμηνο και δημοσιεύεται δύο μήνες μετά το τέλος του τριμήνου αναφοράς.
Κάλυψη Ο δείκτης καλύπτει δραστηριότητες που εμπίπτουν στους κωδικούς 49, 50, 51,
52 και 53 του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταξινόμησης Οικονομικών Δραστηριοτήτων (NACE, Αναθ. 2), που βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα καλύπτονται:
· Οι Χερσαίες, οι Πλωτές και οι Αεροπορικές Μεταφορές · Η Αποθήκευση και οι Υποστηρικτικές προς τη Μεταφορά Δραστηριότητες. · Τα Ταχυδρομεία και οι Ταχυμεταφορικές Δραστηριότητες.

Μέθοδος υπολογισμού και πρακτικές δημοσίευσης
Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών έχει ως έτος βάσης το 2010, δείχνει δηλαδή την μεταβολή στον κύκλο εργασιών σε σχέση με το μέσο όρο του κύκλου εργασιών κατά το 2010.
Κατά το έτος βάσης, ο μέσος όρος των τεσσάρων τριμήνων του Δείκτη Κύκλου Εργασιών είναι 100. Για παράδειγμα, αν ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών για κάποιο τρίμηνο είναι 113,25, αυτό σημαίνει ότι ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε
κατά 13,25% σε σχέση με το μέσο όρο του κύκλου εργασιών του 2010.
Ο δείκτης αυτός παράγεται σύμφωνα με τις πρόνοιες του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1165/98 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί βραχυπρόθεσμων στατιστικών.

Επικοινωνία Για περισσότερες πληροφορίες: Άντρη Μηλιδώνη
Ηλ. Διεύθυνση: amilidoni@cystat.mof.gov.cy
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2013































Στοιχεία Επικοινωνίας
Οδός Μιχαήλ Καραολή
1444 Λευκωσία, Κύπρος
T: +357 22602129
Φ: +357 22661313
E: enquiries@cystat.mof.gov.cy
GovLogo
©2021 Κυπριακή Δημοκρατία, Στατιστική Υπηρεσία